La mandarina: la fruita estrella de la temporada

La mandarina: la fruita estrella de la temporada

 

Baixen les temperatures, el dia enfosqueix abans i l’abric cada vegada es fa més necessari. Què vol dir això? Vol dir que l’hivern està arribant, i amb el fred també arriba la temporada de moltes fruites de consum gairebé obligatori i, aquest és el cas de la Mandarina, de la qual parlarem avui en aquest petit post.

Què és la mandarina?

Encara que sembla una obvietat, la mandarina és fruit de l’arbre anomenat Mandariner, provinent de les zones tropicals d’Àsia, i les característiques físiques són similars a la taronja; més petita, vermella ataronjada i aplanada per la seva base i d’escorça lliça.

Quines són les seves característiques?

La mandarina posseeix moltes característiques, entre les quals destacarem la melositat i la dolçor de la seva polpa, dividida en grills, el singular olor que desprèn i la facilitat amb la qual es pot pelar, fent d’aquesta fruita una de les més apreciades tant pels consumidors adults com dels més petits.

Quins beneficis per a la salut aporta el seu consum?

El seu component majoritari és l’aigua i donat la seva reduïda grandària, aporta menys quantitats de sucres i, per tant, de calories. Conté fibra, ideal per afavorir el trànsit intestinal, i que la reconeixerem pel seu color blanquinós.

Del contingut vitamínic, destacar la vitamina C; que intervé en la formació de col·lagen, ossos i dents, glòbuls vermells i que afavoreix l’absorció del ferro dels aliments i la resistència a les infeccions a més d’una acció antioxidant, també conté àcid fòlic i provitamina A, a més, d’en menors quantitats , d’àcid cítric, potassi i magnesi, vitamines del grup B i minerals com el Calci.

On podem trobar-les?

Aquest petit fruit de la tardor i les seves varietats les podrem trobar tant a la nostra parada de mercat “Ca L’àvia Roser” a Mira-Sol Center o a la pàgina web Mirasolacasa.com, tu esculls.

Share this post